Főmenü

Látogatók

828714
Ma:
Tegnap:
Héten:
Múlt hét:
Hónapban:
Múlt hónap:
Összesen:
4168
4165
31584
755720
41079
146851
828714

Server Time: 2020-08-09 22:41:19

Szelektív hulladék

Képek a városról

kep21.jpg

Naptár


Hírszolgáltató


A Polgári CSEMETE Szociális Szövetkezet dokumentumai

 

Ütemterv:

 
Az emailban közölt észrevételeket a honlap szerkesztősége továbbítja az illetékes ügyintézőhöz. Levelére választ a megadott email címre küldi a szerkesztőség. A szövegdoboz a jobb alsó sarokban nagyítható egérrel. A biztonsági kód eredményét be kell írni küldés előtt!

 

Cím

4090 Polgár, Barankovics tér 5.

Telephely

4090 Polgár, Hősök út 68-70.

Telefon

52/573-519

Email

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


A Polgári CSEMETE Szociális Szövetkezet helyettesítő, hiánypótló szerepet tölt be Polgár Város Önkormányzati életében, mivel a feladatalapú finanszírozás jelenleg nem fedi le a település szükségleteit. A Polgári CSEMETE Szociális Szövetkezet megoldás lehet ebben a Tisza-mente térségben arra, hogy az emberek ne essenek ki a munka világából és társadalmilag hasznosnak érezzék magukat.
1. Tevékenység: Gyógynövény felvásárlás
Magyarországon gyógynövénygyűjtéssel, feldolgozással 21 vállalkozás foglalkozik. 5-8000fő gyűjti a vadon termő gyógynövényeket. Gyógynövény elsődleges feldolgozásával és késztermék előállításával foglalkozó 20-30 üzemben 2000 fő dolgozik. A gyógynövények és gyógytermékek iránt folyamatosan 5-7% évi növekedés várható. Magyarországon 110 természetes gyógynövény gyűjthető ebből 70% vadon termő. Polgár környékén vadgesztenye, cickafark, csalán, zsurlófű, kamilla, fehér üröm, fehér mályva, fekete bodza gyűjthető. (forrás Dr. Czirbus Zoltán: Gyógynövényágazat helyzete 2012)
Ezzel a tevékenységgel egyfajta mintaprojekt szerepet kíván betölteni a szövetkezet, amit mintaprogramként a Belügyminisztérium is mentorál.
A környéken élő sok alacsony iskolai végzettségű, szociálisan rászorult embernek nyújthat szezonális megélhetési lehetőséget az, hogy Polgáron tudja leadni a begyűjtött terméket.
A zöld terület karbantartásra kötött szándéknyilatkozat, amit a Polgár Város Önkormányzatának Városgondnoksága és a Polgári CSEMETE Szociális Szövetkezet közötti szerződés lehetőséget ad az önkormányzati tulajdonban levő parkerdő, erdősávok, gondozásra. Ezzel a településen élőknek is szebb élhetőbb környezetet biztosít.
A zöldterület gondozási tevékenység kapcsán keletkezett fa hulladékból gyártott fa brikettet gyárt és értékesít.
Az önkormányzat évente 500 szociálisan rászoruló családnak biztosít téli tüzelőt. Polgár Város Önkormányzata és a Polgári Csemete Szociális Szövetkezet közti megállapodás alapján, a gyérítésnél keletkezett fahulladékból gyártott fa brikettel biztosítja az önkormányzat szociális tüzelőt az arra rászorulóknak.
A fentiek adják az alapját annak, hogy a szövetkezet a projekt időszak alatt felépítse ezt a tevékenység mátrixot, amely segítségével a projekt időszak végére szerzett tapasztalatokkal, képzett munkatársakkal meghatározó piaci szereplője legyen ennek a térségnek. A sikeres követendő mintát mutatva azoknak a környező településeknek, akik hasonló módon szeretnék a jelenlegi átlagosan 14% munkanélküliségből eredő nehéz gazdasági és társadalmi helyzetet megoldani.
Ezért választotta a Polgári CSEMETE Szociális Szövetkezet a projekt címként: „ Fűben- fában a megoldás!” –t.

A szerződött támogatás összege: 49 781 250 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. június 30.

Pontos idő

Keresés

Kiemelt honlapok

Facebook

Széchenyi 2020

TV-Info